Klanten Smet Jet remmen weer af

Smet Jet, het industriële reinigingsbedrijf uit Oevel heeft een goed jaar 2011 achter de rug. De verliescijfers van de afgelopen jaren werden omgebogen in winst. Ondertussen loopt het dit jaar echter opnieuw minder goed.

“Dit is een onmiddellijk gevolg van de crisis”, zegt gedelegeerd bestuurder Philip Smet. “Onze klanten produceren minder en hebben dus sowieso ook minder reinigingsopdrachten. Wij zitten aan het einde van de ketting en voelen de gevolgen.”

Smet Jet is een absolute specialist in het reinigen van chemie-installaties en petroleumtanks. Het bedrijf is actief in de metallurgie en in de autosector. “Wij doen ook aan bodemonderzoek, wij behandelen afvalslib en wij vervangen zelfs katalysatoren.”

In 2011 werd een omzet van 23 miljoen euro bijeengewerkt, 8% meer dan in 2010. Daar werd een nettowinst op verdiend van 75.000 euro. De verliescijfers van 2010 werden daarmee weggeveegd.

In zijn vier vestigingen van Oevel, Westerlo, Tongerlo en Zoerle-Parwijs en in zijn vestigingen in het buitenland stelt de groep zowat 340 mensen tewerk.

Smet Jet is een familiebedrijf dat nog volledig in handen is van de familie Smet. Philip Smet is de zoon van de stichter, vader Smet.