Heb je gisteravond ook de laatste aflevering van Blind Getrouwd op VTM gezien? Dan was je 1 van de meer dan 1 miljoen kijkers. De finale van dit seizoen werd opgenomen in Kioskafé in Poppel, een bijzondere trouwlocatie die wordt gerund door het jonge koppel Miche Moonen en Joost Van Dun. “Toen ze belden van VTM, vond ik het best spannend”, lacht Miche.

Het koppel verbouwde 7 jaar geleden een vroegere boerderij tot een woonst met horecazaak. Gaandeweg evolueerde de zaak naar een locatie waar tegenwoordig hoofdzakelijk trouwfeesten worden gehouden.

“We doen dat op een zeer atypische manier en zijn een vreemde eend in de bijt”, vertelt de vrouw des huizes. “Het blijft een sjiek feest maar we organiseren het op een losse, no nonsense manier. We doen dat ook alleen maar met ons twee en op een heel persoonlijke manier, in tegenstelling tot die vaak grote trouwlocaties.”

De aanpak kent duidelijk succes want aanstaande koppels uit een groot deel van Vlaanderen vinden de weg naar het uiterste noorden van de Kempen. “Zelfs voor 2019 zijn we al grotendeels volgeboekt, vooral dan de vrijdag, zaterdag en feestdagen tussen april en september”, vertellen ze. Hoe het tv-programma dan bij hen terechtkwam? “We vermoeden via social media, nadat ze foto’s op Instagram hadden gezien.” De opnames van de laatste aflevering gebeurden begin vorige maand.

Ook Kempense raamfolie
De aflevering kleurde nog meer Kempens dankzij Media Noord Raamfolies uit Hoogstraten. Zij plaatsten een semi matte folie tegen de ramen van de wintertuin. “Zonder behandeling van het glas zou dit te veel spiegelen”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. “Het glas volledig dicht kleven was geen optie omdat men per se de tuin en het domein wilde laten zien. We hebben de cameramensen diversie folieoplossingen aangeboden die op voorhand uitgebreid werden getest.”

Media Noord Raamfolies is kind aan huis bij tv-productiebedrijven, meestal voor het plaatsen van spiegelende raamfolie voor verborgen camera.