Kingspan zit vooral in prefab en isolatie

KIP Dutch 500x500De bouwsector heeft het ongetwijfeld moeilijk. De crisis weegt op de klanten. “Maar omdat wij vooral actief zijn in prefab en isolatie, twee deelmarkten die precies een dam kunnen werpen tegen diezelfde crisis, overleven wij het als Kingspan wel”, zegt directeur Frank Donkers.

Kingspan is een Ierse groep die het vooral moet hebben van wandpanelen, dakpanelen, timmerwerken en brandwerende materialen. Vooral de sandwichpanelen van de groep hebben het concern een internationale marktpositie gegarandeerd. Ook in België. Kingspan heeft vanuit Grobbendonk een sterk eigen Belgisch netwerk uitgebouwd. “We mogen onderhand niet klagen”, zegt Donkers. “De algemene conjunctuur zit effectief wat tegen waardoor de grote volumes wat uitblijven maar we gaan door. Indien de overheid ook niet nog eens de financiële incentives afgebouwd had zou 2012 zelfs een uitstekend jaar geweest zijn.”

Kingspan houdt het bovendien niet enkel bij de verkoop van panelen. “Ons is het te doen om een totaal concept. Wij brengen onze klanten oplossingen aan.”

De onderneming stelt vandaag 12 mensen tewerk in Grobbendonk. De internationale groep Kingspan tekent voor een omzet van 2 miljard euro.