Kim Anderson van Pro Bio Ace uit Rijkevorsel timmert aan de weg met haar composteerbare kattenbakvulling. Na haar deelname aan het tv-programma Leeuwenkuil op Vier staat de telefoon niet stil. Sinds kort worden haar producten verkocht in de Delhaize van Hoogstraten. Tegelijk is ze in gesprek met internationale distributeurs.

Kim Anderson ontwikkelde in eerste instantie de kattenbakvulling voor eigen gebruik. “Het gaat om een plantaardige mengeling die snel en volledig composteert”, vertelt ze over het product. “Dat is veel duurzamer dan de traditionele kattenbakvulling die mensen in hun grijze container met restafval doen. Mensen vertelden mij dat ik het op de markt moest brengen en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

De onderneemster, die recent van Hoogstraten naar Rijkevorsel verhuisde, trok met haar uitvinding naar het tv-programma Leeuwenkuil op zoek naar investeerders. Die waren er aanvankelijk, maar nadat de camera’s waren gestopt met draaien, ging de zaak uiteindelijk niet door.

Productie opgevoerd
Met de hulp van onder meer het Innovatiecentrum Antwerpen bouwt ze verder aan haar onderneming. Ze verkoopt rechtstreeks aan particulieren bij haar bedrijf aan de Houtelweg 10 in Rijkevorsel. “Aan de mensen van Delhaize Hoogstraten had ik beloofd dat ze het product na ons als eerste mochten verkopen. Ondertussen is het zover. De komende dagen zit ik aan tafel met bedrijven die de kattenbakvulling internationaal willen verdelen.”

In afwachting daarvan is de productie opgevoerd naar 10.000 kilo op 3 dagen. “We willen een voorraad aanleggen voor zodra we in zee gaan met zo’n grote distributeur”, klinkt het.