Vlnr: Michal Teunkens, Kim Spruyt en Kris Schenk.

Vlnr: Michal Teunkens, Kim Spruyt en Kris Schenk.

Kim Spruyt, HR-manager van Dillen Bouwteam uit Balen, heeft de onderneming verlaten en samen met Kris Schenk (CO-HR) en Michal Teunkens (Mighty Monday Consulting) het bedrijf Puuhr opgezet. Ze screenen bedrijven op de correcte betaling van patronale bijdragen en helpen ondernemingen bij de aanvraag van subsidies. 

De Molse Kim Spruyt heeft de voorbije 10 jaar gewerkt in de bouwsector als juriste en HR-verantwoordelijke. Ze specialiseerde zich in ESF-dossiers voor het verkrijgen van subsidies voor HR-projecten, screende bedrijven op een mogelijke betoelaging via de Vlaamse ondersteuningspremie voor mensen met een arbeidshandicap en behandelde nog meer subsidiedossiers. Consultant Michal Teunkens begeleidt vanuit zijn expertise bedrijven bij allerlei HR-vragen en Kris Schenk is gespecialiseerd in de retroactieve rechtzetting van teveel betaalde patronale bijdragen.

Teruggaven
“Gemiddeld verkrijgen we een teruggave bij 3 van de 5 bedrijven van minder dan 100 werknemers en van 4 bij de 5 bedrijven met meer dan 100 werknemers”, zegt Kim Spruyt. “Die bedragen kunnen snel oplopen. We nemen dat volledig in handen: doen het nazicht, berekenen de weergave, zetten recht en verzoeken om de teruggave.” Puuhr werkt volgens het principe ‘no cure, no pay’.

De nieuwkomer huldigt de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een vast percentage van de omzet gaat naar een goed doel.