© Geert Brams

© Geert Brams

Kim Schillebeeckx is eigenaar geworden van The Booking Company, met kantoor in Vosselaar. Ze was eerder in loondienst van het bedrijf, dat de boekingen verzorgt van Vlaamse en Nederlandse artiesten. The Booking Company werd begin dit jaar opgericht door LIVE Entertainment en Benelive. Schillebeeckx kocht hen uit om zelf eigenaar te worden.

“The Booking Company draait heel goed en daar heb ik keihard voor gewerkt”, vertelt Kim Schillebeeckx. “Ik wou veel liever hard werken maar dan voor eigen rekening. Daarop heb ik gesprekken gevoerd met de eigenaars en die hebben geleid tot een overname. Ik blijf nauw samenwerken met LIVE Entertainment en Benelive maar onze wegen gaan nu een beetje uit mekaar.”

Schillebeeckx verzorgt onder meer de boekingen voor Stan Van Samang, Jan Smit, Swoop, De Romeo’s en Bart Kaëll maar wil The Booking Company verder laten evolueren tot een aanbieder van totaalconcepten. “Ik zit al 9 jaar in de sector en boekte in het verleden vooral artiesten in het schlagergenre. Nu gaat het al meer naar bedrijfsfeesten en festivals en ook ruimer dan muziek. Die weg wil ik verder inslaan. Voor een bedrijfsfeest zijn er naast een artiest, klank en licht nodig, een podium, meestal zoeken ze ook een presentator en eventueel bijkomende animatie. Ik wil doorgroeien als totaalleverancier.” The Booking Company verzorgde bijvoorbeeld de artiesten voor de Jan Primus Feesten in Haacht, Riverwoods, Universiteit Antwerpen, Aartrijke Schlagert, Bierfeesten Oudenaarde, Schlagerparade Herselt, Puurschlager, Schlageravond De Eddy’s,…

Vliegende start
Henk Vermeulen van LIVE Entertainment: “The Booking Company heeft een vliegende start genomen en daardoor is Kim zelfs vroeger dan verwacht zaakvoerder en eigenaar kunnen worden. Daarmee bewijst ze niet alleen een voortreffelijk ‘boeker’ te zijn, maar ook over de nodige dosis lef en ondernemerschap te beschikken. LIVE Entertainment zal daarom alvast minstens de komende twee jaar blijven samenwerken op strategisch vlak.”