Voetbalclub KFC Turnhout lanceert dit weekend tijdens de topper tegen Sint-Lenaarts zijn eigen gin. Beter gezegd: gins. Een blauwe en een witte, de kleuren van de club. De productie zelf gebeurt in Loenhout bij Taxandria Distillaten. Sales manager voor het bedrijf is ex-voetballer Patrick Goots. Die heeft nog 2 seizoenen voor Turnhout gespeeld en zo is de bal helemaal rond.

“We zijn constant op zoek naar nieuwe commerciële initiatieven”, legt voorzitter van KFC Turnhout Ignace Kroos uit. “Gin is populair. Er zijn al meer clubs met een eigen gin en dat blijkt een gat in de markt. Dat bracht ons op het idee.” De club klopte aan bij Taxandria Distillaten, het ambachtelijke bedrijfje van Thomas Cuyvers uit Loenhout dat al heel wat voetbal en andere gins produceert. De witte KFC Turnhout gin is kruidiger en zal vooral een mannelijk publiek bekoren. De blauwe is zoeter en meer gericht naar vrouwen. “We gaan de gins serveren in onze kantine. Ze zullen het bier niet helemaal gaan vervangen maar vormen een waardig alternatief voor onze vrouwelijke supporters”, aldus nog de voorzitter.

Verkooppunten
De primeur is zondag voor de sponsors en andere genodigden tijdens het clubdiner voorafgaand aan de thuismatch tegen Sint-Lenaarts, de nummer 1 tegen de nummer 2 in de 3de amateurklasse. Naast de eigen kantine en fanshop zal de voetbalgin ook worden verkocht in Turnhoutse horecazaken en warenhuizen. “We kregen al verschillende vragen om die te mogen verkopen”, besluit Ignace Kroos.