Keysers krijgt bescherming tegen schuldeisers

keysersHet installatiebedrijf Keysers NV uit Westmalle heeft bij de rechtbank van koophandel in Antwerpen de WCO-procedure gevraagd en toegekend gekregen. Daarmee is de onderneming momenteel beschermd tegen zijn schuldeisers. De bescherming loopt tot 2 mei 2015. De bedoeling is dat intussen een herstelplan wordt uitgewerkt. Dat moet uiterlijk op 17 maart worden ingediend bij de rechtbank. Die moet dan samen met de schuldeisers beslissen of het reorganisatieplan al dan niet wordt aanvaard.

Keysers is actief in het ontwerpen en plaatsen van HVAC-installaties (Heating, Ventilation & Airconditioning) en werkt voor zowel openbare als industriële en commerciële opdrachtgevers. Volgens de website van het bedrijf zijn er ruim honderd medewerkers aan de slag en realiseert de onderneming een jaarlijkse omzet van 16 miljoen euro. Keysers werkte in het verleden voor grote klanten zoals Janssen Pharmaceutica, Pfizer, BASF, Procter & Gamble, SCK, Belgoprocess en UZ Gasthuisberg.

Het bedrijf werd in 1970 opgericht door vader Fons Keysers. Vandaag werkt de firma onder zoon Roeland exclusief voor professionele klanten in heel Vlaanderen. In 2010 werd niet alleen het 40-jarige bestaan gevierd maar vond ook een verhuizing plaats. Op de oude locatie werd de capaciteit van de ateliers en de magazijnen uitgebreid, terwijl vlakbij op een terrein van 50 are een nieuw kantoorgebouw in gebruik werd genomen.

Last van crisis
Bij het bedrijf was donderdag niemand aanwezig om commentaar te geven bij de WCO-procedure. In een interview van maart 2013 met Made in Kempen gaf Roeland Keysers toe dat het bedrijf toen hinder ondervond van de crisis. “Door de overheid en de particuliere bedrijven worden op dit ogenblik weinig investeringen gepland. Door de dalende economie en de daarmee gepaard gaande teruggang in veel sectoren werden een aantal van onze grote projecten achteruitgeschoven. Dat heeft een negatieve invloed gehad op onze omzet”, zei hij toen.