Keysers Koeltechniek bvba is niet Keysers NV

keysers koeltechniekBij Keysers Koeltechniek bvba uit Westmalle stond de telefoon en mail de voorbije dagen roodgloeiend. Vorige week meldde Made in Kempen dat Keysers NV, ook uit Westmalle, uitstel van betaling had verkregen via de WCO-procedure. Sindsdien kregen ze bij Keysers Koeltechniek heel wat reacties van verontruste klanten. “Voor alle duidelijkheid. Wij hebben geen enkele link met Keysers NV”, benadrukt zaakvoerder Marc Verbelen. “Beide bedrijven hebben trouwens een ander BTW-nummer.” Keysers Koeltechniek heeft intussen zijn klanten via mail duidelijkheid gegeven.

Hoe het dan komt dat er twee bedrijven in hetzelfde dorp zijn gevestigd met nagenoeg dezelfde naam? “De oprichters van de twee bedrijven waren broers”, legt Marc Verbelen uit. “Fons Keysers voor Keysers NV en Hugo Keysers voor Keysers Koeltechniek. Maar zij hebben altijd naast mekaar gewerkt.” In 1999 namen de huidige eigenaars Marc Verbelen en Luc Ooms Keysers Koeltechniek over.

De onderneming is gespecialiseerd in industriële en commerciële toepassingen en telt zowel supermarkten, vleesverwerkende bedrijven als kledingwinkels onder zijn cliënteel. Nog een bekende klant is Ikea, waar ze het onderhoud doen van de koelcellen voor het horecagedeelte evenals de wandkoeling voor de ‘Zweedse shop’. Bij Keysers Koeltechniek werken in totaal 15 mensen.