Kevin Hendrickx, manager communicatie bij Voka – KvK Kempen, ruilt zijn job in de Kempen voor die van PR-consultant in Limburg. Hij gaat aan de slag bij het fullservice communicatiebureau Idearté in Sint-Truiden. Hendrickx werkte 8 jaar bij de Kempense Kamer.

“De overstap is een positieve keuze”, zegt Kevin Hendrickx. “Het was een mooie kans die voorbijkwam. Ik kan bij Idearté volop doen wat ik graag doe en dat is bedrijven begeleiden bij hun communicatie. Na 8 jaar bij werkgeversorganisatie Voka kriebelde het om terug bij een bedrijf aan de slag te gaan en zelf mee te ondernemen. En dat dit kan in de eigen provincie, is mooi meegenomen.” Hendrickx woont zelf in Beringen.

Kevin Hendrickx was bij Voka Kempen verantwoordelijk voor de complete communicatie, gaande van het schrijven en verspreiden van persberichten, de redactie van het maandelijks magazine Ondernemers, het onderhouden van de website en de sociale media tot en met het versturen van mailings. Wie hem zal opvolgen, is nog niet duidelijk. Momenteel lopen gesprekken met Voka – KvK Mechelen, die op 1 januari 2018 moeten leiden tot een fusie tussen beide afdelingen.

Nieuwe uitdaging
Idearté kondigde recent zelf een fusie aan, namelijk het samengaan van het communicatiebureau Idearté en het PR-bureau Influarté. Idearté ontstond 5 jaar geleden als een spin-off van moederbedrijf Idearté en legde zich als PR-bureau toe op perscommunicatie, copywriting en politieke communicatie. Nu smelten de 2 samen en gaan verder door het leven als Idearté.

“Idearté verzorgt – naast bedrijfscommunicatie – ook campagnes voor politieke partijen. Daar ligt voor mij een nieuwe uitdaging, zeker in het vooruitzicht van de verkiezingen in 2018. En uiteraard laat ik de Kempen niet los. Ik kan terugblikken op mooie jaren en bouwde hier een uitgebreid netwerk op. Met veel plezier zal ik dan ook terugkomen om samen met Kempense bedrijven communicatietrajecten uit te stippelen”, besluit Kevin Hendrickx.