Keurslager Van Hoof maakt gouden pensen

keurslager van hoofKeurslager Van Hoof uit Mol-Ginderbuiten heeft tijdens de beurs Meat Expo in Kortrijk goud gekregen in de nationale vakwedstrijd om de ‘beste bloedbereiding’. Het bedrijf kreeg de onderscheiding voor zijn Kempense pensen en beuling.

“Het was de eerste keer dat we deelnamen aan de verkiezing”, zegt zaakvoerder Guido Van Hoof. “In 2010 kregen we met onze kipkap met mosterd de erkenning als officieel streekproduct. Daarmee trokken we naar Meat Expo en omdat we er dan toch waren, schreven we ons in voor de pensenkeuring.” Met succes dus.

“De gepresenteerde pensen waren heel mooi, egaal van kleur en met amper vetafzet”, aldus Van Hoof. Het bedrijf maakt de pensen al sinds 1945 op dezelfde manier en verkoopt die naast de eigen winkel via het horecakanaal in de Kempen.

Innovatie met soep
Dochterbedrijf Peter’s Pan, actief in soepcatering, pakte op de beurs in Kortrijk uit met een nieuwigheid. Als eerste in Vlaanderen presenteert het een automatische verse-soepmachine. “Die is afkomstig van een Nederlandse producent”, legt Guido Van Hoof uit. “Vergelijk het met een koffie-apparaat. Je drukt op een knop en er komt verse soep uit. Ideaal voor een bedrijfskantine om het werk van de kantinedame te vergemakkelijken.” Met de soepservice is Peter’s Pan voornamelijk aanwezig in ondernemingen in de Zuiderkempen.

Bij beide bedrijven samen werkt een 20-tal mensen.