Binnenkort spreken we in Sint-Antonius-Zoersel niet langer over Keurslager Bart maar over Butcher Bart. De beenhouwer bouwt zijn zaak om tot een trendy hotspot die inzet op een smaak- en winkelbeleving. La nouvelle boucherie est arrivée.

Bart Van Dijck opende op 23-jarie leeftijd een kleine slagerij in het centrum van Sint-Antonius-Zoersel, schuin tegenover de kerk. In 20 jaar tijd groeide de zaak uit tot een begrip in de regio. Met een 30-tal medewerkers maken ze ambachtelijke vleesproducten, huisbereide gerechten en allerlei andere nevenproducten.

Zelf dieren keuren
In enkele weken tijd wordt de slagerij nu omgebouwd tot een trendy winkel met een totaal vernieuw interieur en logo. “Een klassieke vitrine zal er niet zijn, noch een gestandaardiseerde presentatie van producten”, vertelt de ondernemende beenhouwer. “Maar wel een eigentijdse beenhouwerij met een rijpingskast, uitgestrekt koeltogen, gedroogde hammen en worsten aan het plafond, een uitgebreide kaastoog en een geïntegreerde groenten- en fruitafdeling.”

Van Dijck gaat er prat op te werken met kwaliteitsvlees. “Ik kies nog altijd eigenhandig de beste runderen, afkomstig van eigen kweek en boeren uit de omgeving”, benadrukt hij. “Enkel op grasland gehouden dieren passeren de selectie.”

De winkel gaat dicht op 15 januari en heropent onder de naam Butcher Bart op 23 februari.