De groothandel in kerstartikelen Timstor heeft zijn intrek genomen in een nieuwbouw op de bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk. Het bedrijf huurde vroeger in de buurt een pand maar investeerde nu in een eigen vestiging. Nieuw is de showroom, waar de klanten de kerststallen, sfeerverlichting en ledkaarsen in het echt kunnen bewonderen. Bij Timstor is het alle dagen kerst.

Vader Herman en zoon Stijn Hermans namen de zaak 6 jaar geleden over en zetten nu een grote stap in de verdere uitbouw. De magazijnen waren al een half jaar in gebruik, maar recent verhuisden ook de kantoren en ging de showroom van zo’n 500m2 open. “Op de vroegere locatie hadden we geen toonzaal”, legt Stijn Hermans uit. “Klanten geven er de voorkeur aan om op voorhand toch te komen kijken, zelfs buitenlandse klanten.”

Klanten wereldwijd
Timstor realiseert zijn jaaromzet tijdens 1 seizoen. “In oktober trekken we 3 weken naar China om er onze nieuwe collectie samen te stellen. Dan laten we de monsters naar hier komen en van januari tot maart staan we op beurzen, waar onze klanten naartoe komen. Dat zijn tuincentra, warenhuizen en groothandelaars uit heel Europa en daarbuiten. We hebben bijvoorbeeld ook klanten in Dubai en zelfs China. In de periode augustus tot oktober leveren we uit.”

Bij Timstor zijn 12 mensen vast in dienst. In de drukke periode van het uitleveren worden die aangevuld met interimkrachten en studenten. “We groeien elk jaar met 20 tot 30%”, zegt Stijn Hermans nog. “En dat is niet vanzelfsprekend in onze sector. Op wereldvlak zijn we 1 van de belangrijkste groothandels.”