Kerkstoel 2000+ investeert 1 miljoen in robotisering

Kerkstoel 2000+Kerkstoel 2000+ uit Grobbendonk, producent van betonnen prefabelementen, heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in de plaatsing van een 6-armige knikarmrobot. Die maakt het mogelijk om isolatiemateriaal geautomatiseerd perfect op maat te snijden. De isolatie wordt gebruikt bij de productie van de Comfort-wand, een volledig op maat geproduceerde betonnen wand met geïntegreerde isolatie.

“De isolatie komt in standaardafmetingen binnen”, legt directeur Vincent Kerkstoel uit. “Vroeger gebeurde het snijden op maat manueel. Door dit te automatiseren verbeteren we de arbeidsomstandigheden en kunnen we nog nauwkeuriger werken. Er blijft ook nauwelijks restafval over.” Het meest gebruikte isolatiemateriaal is PUR, hoewel de vraag toeneemt naar brandbestendige en -vertragende isolatie. Kerkstoel 2000+ levert het type en de dikte van de isolatielaag in functie van de gevraagde isolatiewaarde.

De investering in de nieuwe machine bedraagt € 600.000 maar tel je daar onder meer de inplanting en de aanpassing van de bestaande droogovens bij, dan komt die op € 1 miljoen.

Vertrouwen
“De investering in een verdere automatisering en optimalisatie van het productieproces bewijst het vertrouwen in de Comfort-wand. Dit product stelt ons in staat om duurzaam, energievriendelijk en kwaliteitsvol te bouwen”, aldus Vincent Kerkstoel. De Comfort-wand vindt zijn weg naar projecten in België, terwijl er ook interesse begint te komen uit Frankrijk en Engeland.