Kempische-autoshowZeg niet meer Kempisch Autosalon. Voortaan vindt het jaarlijkse evenement in de hallen van Golfclub Witbos plaats onder de titel Kempisch Mobiliteitssalon. “We focussen niet langer uitsluitend op de auto maar op algehele mobiliteit”, zegt Kris Voet namens organisator Vehad.

Het Kempisch Autosalon ontstond als tegenhanger voor het autosalon in Brussel. Garagisten uit Herentals en omgeving stelden op 1 locatie hun nieuwste modellen voor. “In ons geval kunnen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto, niet alleen kijken en vergelijken maar meteen ook kennismaken met de plaatselijke dealer”, legt Kris Voet uit.

Uitgebreid aanbod
Het aanbod beperkt zich niet langer tot auto’s. Dit jaar kan je er ook terecht voor motorhomes, aanhangwagens, fietsen, moto’s, vervoersmiddelen voor mindervaliden en verzekeringen. De oppervlakte van de beurs is voor deze editie uitgebreid van 4800 naar 6.000 vierkante meter. De organisatoren verwachten opnieuw meer dan 10.000 bezoekers.

Het Kempisch Mobiliteitssalon vindt plaats op 27 en 28 augustus in de voormalige legerhallen op het domein van Golfclub Witbos in Noorderwijk. Op zondag passeert er ook het fietsevenement De Schakel. De toegang is gratis.

Het vernieuwde bestuur van organisator Vehad bestaat uit Michael Peeters, Stijn Mertens, Peggy Viskens, Peter Druyts en Kris Voet.