Kempense vertegenwoordigt Zwitserse topchocolade Läderach

LächerachKaren Dehoperé uit Oud-Turnhout is zopas gestart met de verdeling van de Zwitserse topchocolade Läderach in België en Nederland. Ze heeft de exclusiviteit bedongen voor deze twee landen. “Een gevolg van vakanties in Zwitserland”, lacht ze.

Läderach is tot dusver vooral actief in Zwitserland en Duitsland, waar het in de grote steden eigen winkels uitbaat. Verder zijn er verkooppunten in Korea, Koeweit en in Dubai.

“Ik leerde de chocolade kennen tijdens vakanties in Zwitserland”, start Dehoperé het verhaal. “Ik vond de pralines bijzonder lekker en nam contact op met het bedrijf met een voorstel, waarna ik direct werd uitgenodigd. Sinds februari vertegenwoordig ik Läderach voor België en Nederland. Niet om chocoladeproducten onder de eigen merknaam te verkopen maar als private label. Ik richt me tot de horeca, winkels, bakkers, groothandels enz. Zij kunnen op de chocolade hun logo laten zetten als ze dat willen. In het assortiment zitten pralines, koekjes, tijdelijke producten zoals voor Pasen maar ook truffels en halffabrikaten.”

Handmade
“De hele productie bij Läderach gebeurt in eigen huis, vertrekkende vanaf het roosteren van de fairtrade cacaobonen. De hazelnoten komen uitsluitend van Piemonte. Läderach gaat voor superieure kwaliteit. De productie gebeurt nog heel veel handmade. Er werken dan ook meer dan 300 mensen bij het familiebedrijf.”

Dehoperé trekt de komende weken en maanden de boer op om potentiële klanten te bezoeken en te laten proeven.