Leden van de serviceclub Lions Zone Kempen planten zondag in Weelde zo’n 2.500 boompjes. De actie kadert in een nationale actiedag ter bevordering van het leefmilieu. Over heel Vlaanderen worden die dag 50.000 boompjes geplant op 19 locaties. De boomplanting verloop in samenwerking met Bosgroepen, die in de provincie Antwerpen enkele duizenden privé-boseigenaars vertegenwoordigen.

Lions Club International bestaat dit jaar 100 jaar. De organisatie telt wereldwijd 1,4 miljoen leden, verspreid over 46.000 clubs in 210 landen. Die leden zetten zich vrijwillig in voor goede doelen.

De Centennial-actiedag van zondag krijgt de steun van weervrouw Jill Peeters, die meter is van de actie. Naast Weelde vinden in de provincie Antwerpen boomplantingen plaats in Aartselaar, Brasschaat, Heist-op-den-Berg en Zoersel.

200.000 euro aan goede doelen
De Lions Zone Kempen, initiatiefnemer voor de actie in Weelde, omvat de clubs van Mol-Geel, Mol Atomiq, Taxandria-Kasterlee, Turnhout, Turnhout Hartevrouwe en de Leo Clubs (jongerenafdeling) Mol-Geel Zuiderkempen en Turnhout Noorderkempen. In totaal tellen de clubs meer dan 200 leden. Via activiteiten verzamelen ze jaarlijks meer dan 200.000 euro die ze doneren aan lokale duurzame sociale doelen.