Kempense Innovatieraad lanceert KIR-mix

kurt peysNa het Feest van de Innovatie in november volgt nu het tweede concrete initiatief van de Kempense Innovatieraad (KIR). Eén keer per maand komt de KIR-mix samen. “Dat zijn 6 à 7 adviseurs uit diverse organisaties van de KIR. Zij kijken elk vanuit hun eigen insteek dan naar het innovatieve dossier en geven feedback. Voor VITO zal de focus bijvoorbeeld meer op het technische aspect liggen, voor VOKA en SPK op het projectmatige”, zegt Kurt Peys namens de Kempense Innovatieraad.

Tijdens iedere sessie komen één à twee bedrijven aan bod. Zij leggen hun innoverend idee om verder groeien, een nieuw product, een nieuwe dienst, een andere (buitenlandse) markt, … voor aan de experten. “Gedurende twee à drie uur wordt er dan intensief over gedebatteerd. In zo’n gesprek ontdek je welke mogelijkheden en stappen er op jouw afkomen om jouw idee in realiteit om te zetten en kan je ineens alle ondersteuningsvormen verkennen voor uw project.”

KIRDe komende maanden worden tijdens de KIR-roadshow doorheen de Kempen bedrijven warm gemaakt om deel te nemen aan de KIR-mix. In mei passeert die roadshow ondermeer in Olen en Geel. Tijdens de allereerste KIR-mix in april zijn ontwerpatelier STsign uit Malle en Galaxy Studio’s uit mol verder op weg geholpen met hun innovatief idee. De Kempense Innovatieraad bundelt sinds eind mei vorig jaar twaalf organisaties die actief de Kempense innovatie ondersteunen.