Kempense horeca in beweging

De eerste pint is getapt in het nieuwe Aards Hof.

De eerste pint is getapt in het nieuwe Aards Hof.

Er beweegt allerlei in de Kempense horeca. Brouwerij De Schieve in Olmen opent opnieuw de deuren en tapt voortaan bier uit de eigen brouwtank. In Geel Ten Aard heropent Het Aards Hof nadat de vorige uitbaters vorige week failliet werden verklaard. En de bekende brasserie De Posterijen op de markt in Herentals wordt een Italiaans restaurant.

Café-brouwerij De Schieve sloot in november vorig jaar de deuren door de wegwerkzaamheden op de Oosthamsesteenweg in Olmen. Hoewel die nog niet zijn afgelopen, heropenen uitbaters Inge Kerckhofs en Frank Mannaerts dit weekend de deuren. De voorbije maanden werd een brouwzaaltje geïnstalleerd waar de eigenaar voortaan elke eerste zaterdag van de maand zijn bieren brouwt die hij dan in het café verkoopt. Hij wil er ook workshops organiseren en zijn installaties ter beschikking stellen aan andere brouwers.

Nog vandaag heropent het Aards Hof in Geel de deuren. De nieuwe uitbaters, het gezin Adriaensen, maakte van het interieur een complete make-over. Er kwamen een nieuwe toog, nieuwe tafels en stoelen en ook de muren kregen een ander kleurtje. De zaak ligt langs de drukke verbindingsweg Turnhout-Geel en aan het kanaal Herentals-Bocholt, met zijn druk befietst jaagpad. De nieuwe gooiden het concept om van taverne naar brasserie.

Eind deze maand vaart eetcafé De Posterijen in Herentals onder een nieuwe naam en een nieuwe kapitein. Restaurant Rosario zal uitsluitend Italiaanse gerechten serveren. De nieuwe uitbater heet Bekir Karaoglu en heeft al gelijkaardige zaken in Lier en Antwerpen. Met de zomer op komst wil die ook aan de voorkant een terras plaatsen.