Kempense golfclubs zetten schouders onder Start to Golf

witbosMet de actie Start to Golf wil de Vlaamse golfsportvereniging zoveel mogelijk mensen aan het golfen krijgen. Zondag 10 april vinden verspreid over heel Vlaanderen golfinitiaties plaats. In de Kempen nemen 5 golfclubs deel: Nuclea en Kempense Golf Club in Mol, Taxandria in Turnhout, Lillse Golfclub in Lille en Witbos in Noorderwijk.

“Op jaarbasis zijn er voor ons twee grote intakemomenten”, zegt Jan Caers van Golfclub Witbos. “Dat is deze start to golf-dag en in september, wanneer onze leden vrienden en kennissen mogen uitnodigen. Tijdens zo’n start to golf-dag mogen we jaarlijks zo’n 150 mensen verwelkomen. 40 tot 50 daarvan stromen door naar een vervolgcursus.” Ter gelegenheid van Start to Golf neemt Witbos zijn nieuwe speeltuin en de uitbreiding van het terras in gebruik. “Ook wie niet is aangesloten, is bij ons welkom om iets te komen drinken of eten”, benadrukt Jan Caers. “We noemen onszelf niet voor niks de gezelligste golfclub van Vlaanderen.”

Olympisch jaar
2016 is een bijzonder jaar voor de internationale golfsport. Na meer dan een eeuw staat golf in Rio opnieuw op het Olympisch programma. Of er Belgen aan de afslag komen, is nog de vraag. Zij moeten zich eerst kwalificeren bij de beste van de wereld. Alleszins wil de VVG de afstand naar Rio, die 9.429 km bedraagt, overbruggen met de slagen van alle deelnemers aan het Start to Golf-programma.

Om deel te nemen aan de gratis golfinitiaties op 10 april schrijf je je op voorhand in via deze weg.