De Kempense Golf Club in Mol heeft zo’n driekwart miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing en uitbreiding van het machinepark. In totaal rijden op het terrein 18 nieuwe machines en bijhorende voertuigen rond. “Daarmee beschikken we nu over een van de modernste vloten van golfmachines in België en zetten we de stap naar één van de topbanen in het land”, zegt mede-eigenaar Jasmien Van Baelen.

4 jaar geleden werd het clubhuis volledig vernieuwd, 2 jaar geleden kwam de driving range aan de beurt en vorig jaar werd een beregeningssysteem geïnstalleerd. “Het gaat om een ondergronds netwerk met sproeiers”, legt operationeel manager Jef Reynders uit. “Een computersysteem registreert de hoeveelheid neerslag. Is het te droog, dan wordt de beregening automatisch ingeschakeld.”

Dit jaar komt dus de vernieuwing van het machinepark aan bod. Het gaat om 6 maaiers voor de greens en voorgreens, een speciale maaier voor de afslagplaatsen, een machine om de bunkers glad te maken, een bladblazer, enz. Leverancier is Packo uit Zedelgem, dat de machines van wereldmarktleider Toro distribueert.

Vakkennis
“De kwaliteit van een golfclub wordt gemeten aan de kwaliteit van de baan”, vertelt Jef Reynders. “Zelfs veel golfers hebben er nauwelijks weet van hoeveel werk en vakkennis nodig zijn om een topbaan te realiseren. Veel uren maar vooral veel gespecialiseerd materieel zijn nodig om een baan het jaar rond in een perfecte conditie te houden.”

Ter gelegenheid van een open golfwedstrijd wordt het nieuwe machinepark zondag 12 maart voorgesteld aan de leden en andere belangstellenden. Op Paasmaandag 17 april houdt de Kempense Golf Club haar jaarlijkse opendeurdag.