Verschillende toeleveranciers voor de eventsector uit de Kempen slaan de handen in mekaar om gezamenlijk naar buiten te treden. Van 16 tot 19 februari organiseren ze bij Rent A Lounge in Herentals inspiratiedagen. “2 jaar geleden hielden we die ook al, maar toen alleen. Nu hebben we er partners bij betrokken met wie we geregeld samenwerken”, zegt initiatiefnemer Kristof Van Loy van Rent A Lounge.

Deelnemers zijn onder meer PFL uit Lille (audiovisueel materiaal), Plantrent Group uit Beerse (eventbeplanting), Alokkee Tenten uit Bouwel (tenten), Tod-B Tailoring uit Herentals (kostuums op maat), The Cocktail Designer, bloemkunstenaar Kris Pappaert, cateraar Entre Deux Côtes uit Geel, enz. Hun bedoeling is te tonen tot wat ze allemaal in staat zijn voor een succesrijk bedrijfsevent of particulier feest. “Door de krachten te bundelen zetten we volop in op beleving en inspiratie. Noem het dus zeker geen beurs”, aldus nog Kristof Van Loy.

Ecologie
Zelf pakt de verhuurder van eventmeubilair en ander materieel uit met 6 nieuwe collecties, waarvan een aantal een eerste keer worden getoond. “We zijn heel ecologisch gaan werken, deels op vraag van de markt”, vertelt Van Loy. “Voor meubilair gebruiken we bijvoorbeeld snelgroeiende boomsoorten. Zo hebben we tafelbladen in mango. Verder zit er veel recyclage in onze collectie, met hergebruikte boomschors en meubels in jutte en van oude fietsbanden. Ze zien er even chique uit als andere. Nog een tendens is de hang naar warme tinten.”

Wie van 16 tot 19 februari wil komen kennismaken bij Rent A Lounge aan de Toekomstlaan in Herentals, schrijft zich bij voorkeur op voorhand in.