Kempense en Limburgse bedrijven werken samen voor Special Olympics 2014

special_olympics_main_visual_2De Special Olympics werden op 13 september officieel geopend. Voor het eerst in de geschiedenis is België gastland voor deze “Summer Games”. Meer dan 2.000 atleten met een verstandelijke beperking, afkomstig uit 58 landen, zullen van 9 tot 20 september in Antwerpen het beste van zichzelf geven in 11 verschillende disciplines. Voor dit grootste sportevenement van het jaar in ons land  voorziet Groep Van Eyck (Kasterlee) elke dag de spelers en bezoekers van heerlijk eten. Veldeman Structure Solutions (Bree) verzorgt de tijdelijke accommodatie en Sunparks (Mol) stelt haar bungalows ter beschikking .

De drie bedrijven hebben gedurende enkele weken intens samengewerkt zodat de atleten samen met hun begeleiders in perfecte omstandigheden ontvangen kunnen worden. Veldeman bouwde  10.000 m² tentstructuren op zes verschillende locaties en een tijdelijk restaurant waar alle 3.000 gasten genieten van de dagelijkse maaltijden. Met deze tijdelijke accommodaties wordt er onderdak geboden aan niet minder dan 2.040 atleten, 1.000 coaches, 4.000 vrijwilligers, 2.500 ouders en familieleden, 300 officials en 300 medische begeleiders.

De atleten en hun begeleiders verblijven samen in een echt atletendorp, een primeur voor de Special Olympics. Sunparks Kempense Meren in Mol werd voor de gelegenheid omgetoverd tot Olympisch Dorp, waar ook de Olympische vlam tijdens de Spelen aanwezig is.

Groep van Eyck, met haar meer dan 35 jaar ervaring in horeca en catering, staat in voor het bereiden en serveren van lekker eten, waarbij er rekening wordt gehouden met de vele behoeften van de  gasten: diëten, kosher, vegetariërs… Elke dag serveren ze de 3.000 atleten en hun begeleiders ontbijt, voor het souper worden er meerdere warme buffetten geopend. Naast het toeleveren van de maaltijden staat Groep Van Eyck ook in voor de ondersteuning van A tot Z voor de logistieke behoeften die hiermee gepaard gaan.