Kempense creatievelingen vinden elkaar in CiNe

grafischOok in de Kempen zit heel wat innovatieve creativiteit. De Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK)  zette daarom het netwerk CiNe op.  “Wij willen zoveel mogelijk mensen uit de creatieve sector bijeenbrengen”, zegt Ellen Bisschops. “Op die manier kunnen we samenwerkingsverbanden opzetten.”

Het succes van de Creatieve Proevertjes, een initatief dat opgezet werd in de rand van de inauguratie van SPK’s  nieuwe lokalen in Turnhout blijft nawerken. Tientallen geïnterresseerden volgden de activiteiten van die avond op en legden zélf al persoonlijke contacten. SPK wil daar nu op doorgaan en zette daartoe CiNe op: een creatief inspirererend netwerk.

“Wij hebben nu zo’n 300 creatievelingen in de regio aangeschreven”, zegt Ellen Bisschops. “Daaronder architectenbureaus, fotografen, mode-ontwerpers, grafische vormgevers enz.  Uiteraard ook alle werknemers die binnen hun onderneming bezig zijn met innovatie en research. Maar ook culturele organisaties en non-profit verenigingen. Het gaat ons om iedereen die creativiteit als grondstof gebruikt.”

CiNe zit nog maar in een opstartfase. Het blijven dus aftastende initiatieven. “Maar we krijgen onderhand al veel positieve reacties. Vandaar ons opzet om op 19 maart e.k. al onze eerste activiteit te leggen in een story telling avond met Karel De Pierre van FACE (audio visuele activiteiten) en Jan Vereecke van PSE Belgium (Night of the Proms, Lotto Arena, Ethias Arena). Beiden kunnen onze bezoekers ongetwijfeld boeiend vertellen over winnen en verliezen, keerpunten en mislukkingen enz.”

Contacten bij SPK.be, Blaironkazerne, Turnhout.