Kempense campings willen meer kampeerauto’s aantrekken

kampeerautoVan 29 mei tot 8 juni kan je voor 19,95 euro je kampeerauto twee nachten parkeren op zeven Kempense campings. Met de ’10-daagse van de Kampeerauto’ willen die meer kampeerwagens aantrekken. “We stellen vast dat kampeerautogebruikers niet altijd de weg vinden naar de campings. En zeker in Nederland bestaat de perceptie dat Vlaanderen niet kampeerautovriendelijk is. We willen het tegendeel bewijzen”, zegt Inge Peeters van Kempen Campings.

Kampeerautovriendelijk label
In 2012 voerde Toerisme Vlaanderen het label ‘Kampeerautovriendelijke Logies’ in om Vlaanderen meer als toeristische bestemming voor kampeerautogebruikers op de kaart te zetten. Vergunde kampeerterreinen die voldoen aan een aantal voorwaarden en over een aantal speciale voorzieningen voor kampeerautogebruikers beschikken, kregen zo’n label. 22 zijn er dat in totaal en 13 doen nu mee met de actie. Zeven ervan liggen in de Kempen. Voor de 10-daagse campagne ging Kempen Campings vzw een samenwerking aan met Recread en Kompas Camping.

“De 10-daagse actie vindt dit jaar voor de derde keer plaats en jaar na jaar mogen we meer bezoekers verwelkomen”, zegt Inge Peeters. “En wat belangrijk is: mensen die een keer zijn geweest, keren nadien terug.”

De deelnemende campings in de Kempen zijn: Baalse Hei (Turnhout), De Lillse Bergen (Gierle), Floreal Het Veen (St.-Job-in-‘t-Goor), Floreal Kempen (Lichtaart), Hof van Eeden (Heultje), Tulderheyde (Poppel) en Zilvermeer (Mol).

Meer info op www.kampeerautologies.be.