TV-figuur Hans Otten, geboren en getogen in Kasterlee, en sterrenchef Viki Geunes, Mollenaar van afkomst, openen volgende maand in Antwerpen een nieuw horecaconcept. Dat luistert naar de naam U Antwerp en maakt de combinatie van restaurant, cocktailbar en hotel. De 2 zijn kameraden die mekaar leerden kennen tijdens tv-opnames.

Als locatie vonden ze een pand op het Eilandje, tegenover het MAS, waar Geunes op de bovenste verdieping zijn sterrenrestaurant ’t Zilte onderbracht na de verhuizing vanuit Mol. “Dat hebben we volledig gestript”, vertelt Hans Otten. “Om het nadien weer helemaal in te richten.” Zijn vrouw Colette Van Remortel zal de zaak runnen.

Uniek
Zelf noemt hij het concept een ‘experience hub’, uniek in België naar voorbeelden in New York, Londen en Barcelona. “Mensen kunnen zowel uitgebreid tafelen in het restaurant, terwijl ze voor een snelle hap terechtkunnen in de foodbar of de lounge”, legt Otten uit. Op de bovenverdiepingen komen 15 hotelkamers.

Viki Geunes waakt over de keuken, die herkenbare en toegankelijke gerechten zal brengen. “Met een eigen twist”, vult hij aan. “In ’t Zilte brengen we de haute couture terwijl het hier veeleer de prêt-à-porter is.”

Er wordt nog volop gewerkt in het pand op de hoek van de Sint-Laureiskaai en de Nassaustraat. Op 22 juni gaan de deuren open.