Vandaag gaan de deuren openen van Belgunique, een e-commerceplatform dat Belgische producten rechtstreeks aan de consument verkoopt. Initiatiefneemster is Sofie Smolders, die afkomstig is van Westerlo en nu opereert vanuit Deurne. Er wordt gestart met meer dan 45 ontwerpers die hun producten aanbieden via het forum.

Meer en meer Belgen creëren originele en handgemaakte producten. En almaar vaker maken ze daar hun beroep van. Belgunique speelt daarop in door al het talent in contact te brengen met potentiële kopers.

Oprichter Sofie Smolders: De producenten reageren heel enthousiast omdat dit nieuwe platform hen extra verkoopmogelijkheden biedt. Bij Belgunique vind je Belgische limonade, lederen handtassen, meubels, handgemaakte gitaren… Een heleboel unieke, lokale producten.”

Kempense producten
Het platform geeft per regio een overzicht van alle ontwerpers en producten die er te vinden zijn. In de Kempen gaat het bijvoorbeeld over Belgische saffraan uit Morkhoven, Tricot Belge (een breiwerklabel uit Herentals) en Atelier Ode (juwelen uit Olen). Bij de lancering stappen al 48 Belgische ontwerpers mee in het avontuur.

Belgunique maakt deel uit van incubator Start it@kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Naast Sofie Smolders is ook haar zus Kim Smolders en Herman Maris betrokken bij het initiatief.