Kempense bouwbedrijven recruteren bij Philips

De Kempense bouwbedrijven doen het nog altijd behoorlijk goed. Ze zoeken zelfs geregeld naar bijkomend personeel. De Confederatie Bouw Kempen gaat daarom intensief recruteren bij het elektronicabedrijf Philips in Turnhout.

Philips kondigde enkele dagen geleden een zoveelste herstructurering aan in Turnhout. Daarbij zouden nog eens 354 mensen hun job verliezen.

De bouwsector is van oordeel dat onder het ontslagen personeel beslist valabele werkkrachten te vinden moeten zijn die aan de slag kunnen in de eigen ondernemingen. Vandaar de intensieve campagne naar Philips toe.

“Bedreigde werknemers van Philips die geïnteresseerd zijn in een job in de bouw kunnen hun cv doormailen naar info@fibs.be”, zegt Jan Aerts van de Confederatie Bouw Kempen. “Wij hebben eerder als sector de FIBS opgezet. Dit is een organisatie die kandidaat-werknemers begeleidt naar een job in de bouw. De FIBS verzamelt alle mogelijke vacatures in de bouw-, energie- en milieubedrijven. De tewerkstelling in de Vlaamse bouw is tot nog toe vrij stabiel gebleven. De groene bouweconomie biedt in de komende jaren trouwens extra werkmogelijkheden.”

De Confederatie Bouw Kempen zal overigens ook zorgen voor een aanbod aan opleidingen om de geïnteresseerde werknemers extra kansen te geven bij hun sollicitatie.