Kempense bouwbedrijven gunnen blik achter de schermen

Logo_OWD1Voor het zevende jaar op rij organiseert de Confederatie Bouw op zondag 28 april een Open Wervendag. Het is één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector. Die sector kan die extra aandacht goed gebruiken, want kreunt toch wel onder de crisis. Toch is en blijft de sector één van de belangrijkste werkgevers van het land, ook in de Kempen. “De rode draad doorheen heel het aanbod van Open Wervendag is de focus op duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten,” zegt de Confederatie Bouw.

De Kempense blikvanger tijdens Open Wervendag zijn de werkzaamheden van het project Noord-Zuid Kempen. Eén van de deelprojecten is de aanpassing van het afrittencomplex Geel-West op de E313. Tijdens een rondleiding kan u daar de tuikabelbrug over het kanaal, de fly-over aan de noordelijke rotonde met fietstunnels, de verhoogde bouw van de brug over de E313 en de zuidelijke rotonde bezoeken. Daarnaast zetten ook andere Kempense bouwbedrijven de deuren open. Daarnaast zijn er ook nog werven te bezoeken in Herentals, Heist-op-den-Berg, Olen, Westerlo, Turnhout, Malle, Meerhout, Retie, Ranst en Wuustwezel.

Vorig jaar bezochten niet minder dan 75.000 bezoekers één of meerdere werven. De zevende editie vindt plaats op zondag 28 april. De details van alle deelnemende bedrijven en te bezoeken werven vindt u op de website van Open Wervendag. De komende dagen leest u ook hier op Made in Kempen enkele interessante verhalen uit de Kempense bouwsector.