hemelaersEen aantal Kempense bedrijven toont zich fervente supporters van de nationale voetbalploeg. Het naar Lommel uitgeweken, Desselse glasbedrijf Hemelaers Glas rijdt tegenwoordig rond met driekleurig glas op de vrachtwagens. BMW- en Mini-concessiehouder G&A Motors in Turnhout verwelkomt samen met Hillewaere een 500-tal genodigden om de match tegen Italië te volgen op groot scherm.

“Twee jaar geleden hebben we ook al de eerste wedstrijd voor het WK uitgezonden op een groot scherm”, vertelt Tom Kenis, sales manager bij G&A Motors. “Toen waren we met zo’n 250 mensen. Nu we dit samen doen met Hillewaere, heeft zich een 500-tal genodigden aangemeld.” Normaal zou op het dak een groot scherm worden geplaatst, maar de weersomstandigheden dwingen het event naar de showroom. De aanwezigen worden getrakteerd op drank en er staat een foodtruck. “Dergelijke events kaderen binnen onze marketing en vormen een belangrijke meerwaarde naar onze klanten”, geeft Tom Kenis nog mee.

Glazen vlaggen
De supportersactie bij Hemelaers Glas is van een heel andere orde. “Al onze bestel- en vrachtwagens zijn voorzien van gelakt glas in zwart, geel en rood”, zegt gedelegeerd bestuurder Danny Hemelaers uit Dessel. “Het is niet alleen uit sympathie met de Rode Duivels, maar ook een ludieke manier om de mogelijkheden van dit product te tonen. Dit gelakt glas wordt veel gebruikt in allerlei toepassingen voor binnenwanden, meubilair, douches, enzovoort.”

De actie is geen toeval. Hemelaers Glas is momenteel bezig met een order van… de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). “In het nieuwe Belgian Football Center in Tubeke zijn we momenteel interieurbeglazing aan het plaatsen”, aldus nog Danny Hemelaers. “Dit project omvat glazen binnenwanden, balustrades voor de fitness, fanshop, vergaderzalen en hotelkamers. Deze beglazing is speciaal omdat er zwart/geel/rode doorschijnende veiligheidfolies in verwerkt zijn.”

Nu maar hopen dat de Italianen de Belgische ambities al niet deels aan diggelen trappen.