Kempense bedrijven boven op Schrijnwerk Awards

Karel Beneens, Jos Heylen en Joeri Beneens met de awards.

Karel Beneens, Jos Heylen en Joeri Beneens met de awards.

Drie Kempense bedrijven hebben uitstekend gescoord tijdens de Schrijnwerk Awards, een initiatief van het vakblad Schrijnwerk: Bouwbedrijf Beneens uit Olen¸ Jos Heylen NV uit Hulshout en Beneens Alucon uit Olen. De awards bekronen sinds 2005 het vakmanschap en innovatie binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector. Uit meer dan vijftig inzendingen koos een onafhankelijke vakjury in vijf categorieën de laureaten.

De eerste prijs in de categorie timmer- en schrijnwerk ging naar Bouwbedrijf Beneens. Zij realiseerden de volledige transformatie van het historische pand De Dekenij in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Voor Karel Beneens was het al de vierde prijs.

Jos Heylen NV uit Hulshout won de eerste prijs in de categorie Interieur met een totaalinrichting van een 30 jaar oude woning. naar een ontwerp van architect Dimitri Pauwels. Voor zaakvoerder Jos Heylen was het ook al de tweede keer dat hij de prestigieuze award naar huis mocht nemen.

In de categorie aluminium schrijnwerk eindigde Beneens Alucon NV op de tweede plaats. De prijs kwam er voor de markante toonzaal van de deuren- en trappenfabrikant D’hondt in Geel. Luc Beneens is dan wel tevreden met zijn tweede plaats maar had toch liever gewonnen. “Ik heb echter al een prestigieus project in gedachten waarmee het volgend jaar hopelijk wel lukt”, zegt hij.

Samenwerken loont
Op de uitreiking in Heule, bij Kortrijk, waren meer dan driehonderd genodigden. De drie bedrijven werken dikwijls met elkaar samen en beschouwen mekaar allerminst als concurrenten. “Wij Kempense bedrijven moeten aan elkaar hangen”, zegt Jos Heylen. “We hebben een uitgebreid netwerk van gereputeerde firma’s waarmee we samenwerken.” De drie zaakvoerders zijn bijzonder trots op hun schrijnwerkers: “We hebben hier in de Kempen hooggeschoolde vaklui die probleemloos de concurrentie uit het buitenland aankunnen. Deze prijzen zijn eigenlijk vooral hun verdienste”, besluit Karel Beneens.