Het openlucht afterwork concept Apérotime van Heistenaar Jan Moons breidt dit jaar uit naar een 15-tal locaties over heel Vlaanderen. Vorig jaar vonden de eerste edities plaats op Kempense bodem, nl. in Herentals, Lier en Geel. “Het concept sloeg aan in de Kempen en daarom gaan we er nu mee on tour”, zegt Jan Moons.

“Afgelopen weekend waren we te gast in Aalst en dat was opnieuw een groot succes”, vertelt initiatiefnemer Jan Moons. Nog dit jaar waren er al edities in Mortsel en Kapellen en komende vrijdag staat opnieuw Herentals op de planning. “Er lopen nog enkele gesprekken, maar ik verwacht dat we het seizoen zullen afsluiten op een 15-tal edities.”

Ter gelegenheid van Apérotime wordt een bijzondere plaats in de stad, meestal de Grote Markt, omgetoverd tot een eventlocatie met tropische planten, lampjes en tafels, waar muziek speelt en waar de aanwezigen fancy drinks slurpen en voor de honger langsgaan bij foodtrucks. “Beleving staat centraal”, vat Jan Moons samen. “De missie is het samenhorigheidsgevoel onder de inwoners te versterken en de gemeente te promoten als woon- en werkomgeving. We bieden gemeenten en steden een concept van A tot Z aan. Ze moeten enkel een publieke ruimte ter beschikking stellen.” Voor bezoekers is de toegang gratis. Per editie komt gemiddeld een 2.000 tal mensen opdagen.

HAP-festival
Moons sloot vorig jaar al een samenwerking met Jelte Lambaerts en Bjorn Swennen van HAP-festival en verzorgt voor hen vanaf dit jaar de city-coördinatie. Bij ook al van oorsprong Kempense HAP-concept ligt de nadruk op foodtrucks aangevuld met allerlei randanimatie zoals live-muziek en kinderanimatie. “Met HAP zijn we dit jaar te gast op 18 locaties verspreid over heel Vlaanderen, van Genk tot Middelkerke. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar”, aldus nog Jan Moons.

Na Herentals op 25 mei is Apérotime op 1 juni te gast in Lier en op 22 juni in Geel.