Kempense agrobedrijven presenteren zich op Wereldexpo

groepsfotoOp de Antwerpse dagen van de Wereldexpo in Milaan zet de provincie Antwerpen haar agrobedrijven op de wereldkaart. “Die keuze is evident. Het is een absolute speerpuntsector in de provincie Antwerpen. 19,2% van het aantal ondernemingen en zelfstandigen werken in deze gehele productiekolom rond de land- en tuinbouw. Deze sector reikt tot ver over onze provinciale grenzen en valt volledig in het thema van deze Wereldexpo”, motiveert Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie.

Kempense deelnemers
Een aantal Kempense bedrijven tekent present en heeft internationale contacten uitgenodigd.

Bens NV uit Oevel-Westerlo is al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in het produceren van versneden varkensvlees en varkenskarkassen en telt zowel de lokale kwaliteitsslagers als grote internationale vleesbedrijven onder haar klanten. Op de Wereldexpo wil het bedrijf internationale contacten leggen met focus op Zuid-Oost Azië.

Incubel uit Hoogstraten is een producent van broedeieren en eendagskuikens voor export. Zij groeiden uit tot één van de belangrijkste partners in de export van pluimvee in bijvoorbeeld Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Op het netwerkevent leggen zij de focus op het versterken van de relaties met de Arabische landen, Rusland, Libië, Soedan, Frankrijk en Wit-Rusland.

Sopraco uit Geel is een leverancier van vlees op maat voor de grootdistributie, winkelketens, beenhouwerijen en horeca en mag zich rekenen bij de voornaamste vleesproducenten in Europa. Op het internationale netwerkevent op de expo zullen ze zich voornamelijk richten op de Italiaanse contacten.