Kempense Accountantsprijs voor Julie en Jochen

accountantsprijsOp een academische zitting in Den Eyck in Kasterlee heeft de KBAB, de beroepsvereniging van Kempense accountants, de jaarlijkse Accountantsprijs uitgereikt. Die bekroont de beste eindwerken van laatstejaarsstudenten uit de richtingen Toegepaste Economische Wetenschappen en Accountancy-Fiscaliteit. De laureaten dit jaar zijn Jochen Vervoort uit Laakdal en Julie Schuppen uit Heusden-Zolder.

“Met de prijs willen we de aandacht van de studenten voor het vakgebied levendig houden”, zegt Leo Stessens, voorzitter van de KBAB. Dit jaar werden 13 eindwerken ingeschreven, zowel uit de bachelor- als de masterrichting. “Het was zeer moeilijk dit jaar omdat de eindwerken sterk aan mekaar waren gewaagd”, aldus juryvoorzitter Willy Krikilion. “Maar uiteindelijk zijn we gekomen tot twee laureaten.”

Complexe woonfiscaliteit
Jochen Vervoort uit Laakdal studeerde af als bachelor aan Thomas More Campus Geel in de richting Bedrijfsmanagement met als optie Accountancy-Fiscaliteit. Zijn bachelorproef handelde over de woonfiscaliteit. “Als gevolg van de zesde staatshervorming is deze bevoegdheid grotendeels overgedragen naar de gewesten, omdat zij exclusief bevoegd worden voor het toekennen van de fiscale woonvoordelen met betrekking tot de eigen woning”, vertelt hij. “Momenteel zijn de woonvoordelen opgesplitst in 9 gewestelijke voor de eigen woning en 5 federale voor de niet-eigen woning. Voor belastingconsulenten is de woonfiscaliteit een complexe materie en die is er met de staatshervorming alleen nog maar complexer op geworden. Ik ga er vanuit dat mijn eindwerk voor hen een handig hulpmiddel is. ”

De organiserende Kempense Beroepsvereniging van Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders, Fiscalisten en Bedrijfsrevisoren organiseert geregeld informatiebijeenkomsten voor de leden. Mensen in het vakgebied zijn verplicht jaarlijks bijscholingen te volgen om hun titel te blijven behouden.