Zaterdag 16 december vindt na 34 jaar nog eens een Kempenrally plaats. Tot midden jaren ’80 was dat 1 van de grootste en belangrijkste autorally’s van het land.

“Met een nieuwe organisatie willen we de autoport in de streek opnieuw op de kaart zetten”, zegt Guino Kenis van G&A Motors uit Turnhout, zelf rallyrijder en voorzitter van de organiserende vzw Kempenrally. De vereniging groepeert gepassioneerde autosportliefhebbers die opnieuw hun schouders zetten onder de organisatie van de Kempenrally.

“Het wordt een proef met 2 klassen”, legt Guino Kenis uit. “We verwelkomen deelnemers met een oldtimer of youngtimer tot 1991, deelnemers die kunnen kiezen tussen een klasse aan maximaal 60 km/uur gemiddeld en 1 aan 80 km/uur. Je kan de klassen vergelijken met de Classic en de nieuwe Challenger uit de Legend Boucles, een wedstrijd die ikzelf al verschillende keren heb gereden.”

De deelnemers krijgen 16 proeven voor de wielen geschoven, met een totaalafstand van 150 km. Voor de Classic zijn 32 teams ingeschreven, voor de Legend zijn er dat 13.

Toeschouwers kunnen de wagens bewonderen op het podium op de Grote Markt in Turnhout. Verder zijn er nog mogelijkheden in Rijkevorsel en Poederlee. Alle info op www.kempenrally.be.