Kempenaars zijn tuk op Spaans vastgoed

azullDe eerste 6 maanden van dit jaar kochten 1.594 Belgen een vakantiewoning in Spanje, dat is 3,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Belgisch marktleider in Spaans vastgoed Azull.

“Op basis van een eigen marktanalyse stellen we vast dat tijdens het eerste semester van dit jaar zo’n 600 inwoners uit de provincie Antwerpen een tweede verblijf in Spanje kochten. Bijna de helft daarvan, zo’n 48%, komt uit de Kempen”, zegt Marleen De Vijt, CEO van Azull. “Verder werd tijdens de eerste 6 maanden Spaans vastgoed gekocht door een 300-tal Oost-Vlamingen, een 250-tal Vlaams-Brabanders, een 200-tal West-Vlamingen en ruim 100 Limburgers.”

Remonte
Spanje is bij de Belgen al een hele tijd in trek en dat had de jongste jaren vooral te maken met de vastgoedkoopjes die er te doen waren. Maar zelfs nu de gemiddelde vakantiewoning, bekeken over heel Spanje, zo’n 7,5 procent duurder is geworden ten opzichte van 2015, blijft het land zijn aantrekkingskracht behouden. “Spanje is zich goed aan het herpakken. Voor een tweede verblijf in Spanje betaal je vandaag gemiddeld 275.000 euro. Maar de ‘remonte’ heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het land profiteert van de te betreuren onrust in andere ‘concurrerende’ landen zoals Turkije of Tunesië”, aldus nog Marleen De Vijt.

Azull verhuisde eerder dit jaar van Herentals naar Antwerpen na de overname van Inmo Espana.