Kempenaars zijn beste gastheren in het zuiden

Le Mas du Père Jean, uitgebaat door het Turnhoutse horecakoppel Frank en Martine.

Le Mas du Père Jean, uitgebaat door het Turnhoutse horecakoppel Frank en Martine.

B&B’s uitgebaat door Kempenaars hebben zeer goed gescoord bij de lezers van de gidsen ‘Logeren bij Belgen’. De boeken brengen een bundeling van de beste adressen in het buitenland die door landgenoten worden uitgebaat. De lezers mochten ook hun stem uitbrengen en dat leidde tot een derde plaats in de categorie ‘Frankrijk’ voor Le Mas du Père Jean, uitgebaat door Turnhoutenaars Frank Van den Bogaerd en Martine Van Hooydonck. In de categorie ‘Zuid-Europa’ ging de zege naar Cortijo Valavero in Andalusië van Vanessa Wouters uit Malle.

Prof volleybalsspeelster
Mensen die het volleybal volgen, kennen ongetwijfeld de naam Vanessa Wouters. Ze speelde jarenlang als prof in de Verenigde Staten, maar ook in Duitsland, Italië en voor de nationale ploeg. In Spanje bleef ze hangen, niet om te volleyballen – want daarmee was ze intussen gestopt wegens een blessure – maar om samen met haar Spaanse man een B&B te openen. Cortija Valavero ligt in Andalusië omgeven door bergen, olijf- en amandelgaarden, kurkeik- en dennenbossen.

De andere Kempense laureaten hebben een verleden in de horeca. Frank en Martine baatten jarenlang in Beerse restaurant Ratatouille uit en nadien nog even de ontbijt- en lunchzaak Caffe Latte in Turnhout. 5 jaar geleden verhuisden ze naar de Drôme Provençale en de buurt van de Mont Ventoux, waar ze het gastenverblijf Le Mas du Père Jean runnen.

“Tijdens de jaren in de horeca is de drang naar het buitenland steeds sterker geworden. We vonden een chambre d’hôtes een ideale combinatie tussen het horecaleven en het geven van een fantastische jeugd aan onze zoon Noa. Ook het leven in de Provence met zijn wijnen, heerlijke keuken, aangename temperaturen en eindeloos slingerende wegen door een schitterend landschap was voor ons een langgekoesterde droom”, zo motiveerden de twee enkele jaren geleden hun verhuizing.