PFL uit Lille en Van Roey ICT Group uit Turnhout nemen een participatie in de start-up Sirvo, die vanuit Antwerpen werkt aan een digitaal platform voor de zorgsector. “Belangrijker dan de financiële inbreng is de expertise die beide bedrijven inbrengen”, zegt Raf Van Den Plas, oprichter en manager van Sirvo. Het bedrijf bouwt, samen met voorzieningen voor mensen met een beperking, aan een softwarepakket waar binnen zo’n instelling alle informatie wordt gecentraliseerd.

Sirvo werd opgericht in september 2014 en is sindsdien bezig met de ontwikkeling van het platform in samenwerking met 14 voorzieningen uit heel Vlaanderen. “Ze werken nu nog met systemen uit de jaren ’80 en ’90 en informatie zit heel verspreid”, vertelt Raf Van Den Plas. “We luisteren heel goed naar hun noden en integreren die binnen één oplossing.” Het softwarepakket digitaliseert de versnipperde informatie en maakt ze op het juiste moment toegankelijk voor de juiste persoon: het cliëntendossier, berichten, agenda’s, taken, handelingsplannen, rapporten, enz. Daarmee ontlast het de zorgverleners op administratief vlak waardoor die meer tijd hebben voor hun cliënten.

Expertise
“We zijn momenteel bezig met de implementatie bij een aantal instellingen. Dat vraagt enige tijd en tegen februari willen we live gaan”, aldus de manager. Vervolgens verwacht hij een grote interesse vanuit de sector. “Ik ben Dominic De Gruyter van PFL tegengekomen op een festival voor mensen met een beperking en hij heeft me in contact gebracht met Pat Van Roey. Zijn bedrijf is al sterk actief in de zorgsector. Ze brengen expertise in die wij niet in huis hebben.”

De samenwerking met de Kempense bedrijven moet Sirvo de slagkracht geven om de geplande schaalvergroting en de verdere groei te realiseren. Ook de PMV heeft de onderneming een investeringskrediet toegekend.