Kempenaar Paul Stoffels absolute wereldklasse

stoffelsPaul Stoffels (51) behoort volgens het internationale vakblad FiercePharma tot de absolute wereldtop van de biofarma. De Kempenaar die mee het Amerikaanse gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson (J&J) leidt wordt tot de 25 meest invloedrijke mensen van de sector gerekend. Paul Stoffels is sinds 2010 co-CEO van de farmatak binnen J&J.

Paul Stoffels zet een indrukwekkende carrière neer. Hij studeerde geneeskunde in Antwerpen en Hasselt en werkte een aantal jaren samen met Peter Piot van het Antwerpse Tropisch Instituut in Afrika oa. in opdracht van de Janssen Research Foundation (JRF). Hij werd er geconfronteerd met de AIDS-problematiek. De Turnhoutenaar kwam in 1991 terug naar België en kreeg bij Janssen Pharmaceutica (J&J) in Beerse de verantwoordelijkheid toegeschoven voor de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen AIDS.

In 1997 stapte hij op bij Janssen Pharmaceutica om samen met Rudi Pauwels in Mechelen de biotechbedrijven Tibotec en Virco op te zetten. Tibotec en Virco spitsten hun onderzoek toe op AIDS en HIV. Toen J & J Tibotec en Virco in 2002 overnam kwam hij indirect opnieuw bij Janssen Pharmaceutica terecht.

Stoffels werd  in 2009 naar Amerika geroepen waar hij co-CEO werd van de farmadivisie binnen J & J. Hij werd er verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, business development, strategie en innovatie voor alle farma-activiteiten. Op die manier is hij de facto de nummer twee van J & J.