Kempenaar lanceert eigen broekenmerk via Kickstarter

Ruben OGelenaar Ruben Opheide, die we kennen van e-commerce strateeg Appleberg, zamelt via Kickstarter kapitaal in voor zijn nieuwste project: broekenlabel Ruben O.

Ruben O wil via een eigen webwinkel op maat gemaakte broeken op de markt brengen. Bezoekers kunnen er zelf hun broek samenstellen en personaliseren. Die wordt dan ‚ergens in Oost-Europa’ gemaakt. „In ons land is die handenarbeid onbetaalbaar”, aldus Ruben Opheide.

Via het crowdfundingsplatform Kickstarter hoopt Ruben Opheide om het startkapitaal van 20.000 euro bijeen te halen. Tot 29 juli kunnen investeerders genieten van een grote korting op de eerste broeken. „Op amper 3 dagen hadden we al 32% van onze doelstelling bereikt. We verschenen in verschillende media en BV’s zoals Joy Anna Thielemans, Bartel Van Riet, Ann Reymen en Ben Segers zijn al overtuigd van onze maatbroeken. En er volgen er nog! We zijn goed bezig om het eerste succesvolle Belgische Kickstarter project ooit te worden. Maar we hebben nog extra steun nodig om met ons project van start te kunnen gaan. Halen we de kaap van 20.000 euro niet, dan stoppen we ermee en krijgen de investeerders hun geld terug.”

Ruben Opheide is niet aan zijn ondernemersproefstuk toe. Hij was al langer bezig met webwinkels voor goed omlijnde doelgroepen. Zo verkocht hij onlangs zijn online webshop www.Festivalking.com, een webwinkel waar festivalgangers alle nodige materiaal kunnen vinden. Hij is ook de man achter www.wandelmagazijn.be, een gelijkaardig project dat benodigdheden voor wandelaars, aanbiedt, en is betrokken bij Appleberg dat onlangs overnomen werd door BME.