Kempen krijgt in 2014 extra slachthuis

Slachthuis De Lokery in de Oude Bruglaan in Lokeren zal op 1 juli 2014 verhuizen naar het Kempense Oevel. De firma Vanden Avenne, die het slachthuis uitbaat, stuitte op buurtprotest omdat ze de slachtcapaciteit wilde uitbreiden. Buurtbewoners klagen over geur-, lawaai- en verkeershinder. Het bedrijf zal midden 2014 verhuizen naar Oevel in de Kempen. “De firma heeft daar al een site, en er zou nog grond braak liggen”, vertelt burgemeester Filip Anthuenis van Lokeren. “Daar zullen ze een nieuw slachthuis bouwen.”

In 2010 kocht Bens nv uit Oevel slachthuis De Lokery uit Lokeren. Het bedrijf wil alle activiteiten onderbrengen onder één dak. Daarom bouwt het nu een tweede slachthuis in Oevel. Momenteel werken er 105 mensen bij Bens nv, maar dat wordt fors opgetrokken, ook omdat er extra stockageplaats komt.

Voor de herlokalisatie moet het leasingcontract, dat nog tot 2033 zou lopen, worden beëindigd. De uitbaters van De Lokery hebben hun fiat al gegeven, maar de gemeenteraadsleden van Lokeren moeten ook nog hun stem uitbrengen. Het stadsbestuur plant op de site een woonzone. Maar de verkoop, in december vorig jaar, van het terrein ging niet door en hierdoor ook de verhuizing niet. Nu volgt een tweede poging en als die wel lukt, dan zal op 1 juli 2015 het slachthuis in de Oude Bruglaan sluiten.