In het verlengde weekend van 1 mei vindt in de Navo-hallen in Weelde de eerste editie plaats van het Motor Salon Flanders. Organisatoren Marino Marysse uit Turnhout en Jef Van Bouwel uit Hoogstraten koesteren met het 3-daagse event nationale ambities. Voor de eerste editie rekenen ze op 3.000 bezoekers, maar dat moeten er de komende jaren veel meer worden.

“Op het Autosalon in Brussel krijgen de motoren steeds minder aandacht”, weten de initiatiefnemers. “Dit jaar stonden ze in een klein hoekje. Daarnaast vindt jaarlijks in Utrecht een motorbeurs plaats die vele duizenden bezoekers lokt, ook uit Vlaanderen. Wij liggen daar midden tussenin. We zijn ervan overtuigd dat er in de regio een grote belangstelling is voor een dergelijke beurs.”

Nieuw concept
Marino Marysse runt in het dagelijks leven het consultancybedrijfje Marconsult en heeft ervaring met de organisatie van 4×4-autobeurzen. Jef Van Bouwel is een fervente motorrijder. “De Navo-hallen in Weelde zijn eigendom van de gemeente Ravels. Er mag slechts een beperkt aantal evenementen per jaar plaatsvinden en wij zijn er daar 1 van”, vertellen ze. Naast nieuwe motoren komen er ook standhouders met onderdelen, een modeshow met motorkledij, een infostand over veilig motorrijden, enz. “Het concept is compleet nieuw”, benadrukken ze.

Tegelijk willen ze de lokale dealers in de Kempen bij de beurs betrekken. “De beurs moet een economische meerwaarde voor de streek gaan betekenen”, aldus nog Marino Marysse.