Fan van de Kempen? Dat kan je vanaf nu ook laten blijken middels een sweater. De kameraden Tim Dries en Dennis Janssens uit Herselt richtten zopas het bedrijfje Kempen Clothing op. Vanuit Antwerpen nota bene. De 2 brengen truien op de markt met als opschrift ‘Kempen’.

“In Antwerpen is het al een tijdje een hype om de naam of het logo van de stad op kleding te drukken”, vertelt Dennis Janssens in Citta-Kempen, de weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen. “Den Tim kwam dan met het idee om ook van de Kempen een kledinglijn te maken. Tot onze lichte verbazing bestond er nog geen dergelijke collectie. We beseften plots dat als wij het niet zouden doen, vroeg of laat zeker iemand anders op dit geweldige idee was gekomen.”

Voorlopig bestaat het gamma alleen uit truien en shirts, maar dat breidt zeker nog uit, garanderen de Kempen-ondernemers. “We bestellen bij een Molse textieldrukkerij, dus in feite kunnen we zelfs ‘gedrukt in de Kempen’ op het label vermelden.”

Trots op geboortegrond
“Een beetje meer trots op onze geboortegrond stimuleren we graag”, zegt Tim Dries, die net als Dennis in Antwerpen is blijven ‘hangen’. “We vinden dat de naam Kempen de lading goed dekt. Het begrip Kempen klinkt gewoon goed. Het is op zich een krachtig woord, net zoals de Kempen een regio is met straffe inwoners.”

De 2 stuurden al een exemplaar op naar Tom Boonen, Jef Van Echelpoel en Natalia, die ze beschouwen als ambassadeurs van de Kempen. Uiteraard in de hoop dat die hun trui zullen dragen.

Het hele verhaal lees je dit weekend in Citta-Kempen.