Kempen bundelt krachten rond innovatie

Innovatie is een van de grote fundamenten onder economische groei. 12 Kempense organisaties hebben daarom hun krachten gebundeld om de innovatie in de streek te stimuleren. Ze richtten daartoe de KIR op, de Kempense Innovatieraad.

“De bedoeling is om de ondernemers te begeleiden bij het opzetten van innovatieve projecten”, zegt Bart Wuyts van de vzw SPK (Strategisch Plan Kempen). “Veel ondernemers zien door het bos de bomen niet meer en hebben nood aan meer begeleiding. We willen hen daarbij helpen.”

Op 9 november e.k. komt de KIR voor het eerst massaal naar buiten. Tijdens een innovatiedag zullen de mogelijkheden voor de Kempense ondernemers beter in kaart gebracht worden. “Internationaal hebben wij ons als SPK al geëngageerd in het “Value Increase by Visual Desgin” (VIVID), een initiatief dat Europese steun gekregen heeft. Wij hebben daarbij verscheidene partners bijeengebracht rond het thema visuele design.”

Het KIR bestaat vandaag uit 12 organisaties: Innovatiecentrum Antwerpen, VOKA Kempen, VKW Kempen, Unizo Kempen, Thomas More Kempen, VITO, SCK, SPK, Innotek, Flanders DC, Resoc en Agentschap Ondernemen.