Kempa haalt bijna vijf miljoen omzet

kempaIndustriële schrijnwerkerij en lakkerij Kempa uit Herentals investeert volop in de toekomst. Dit voorjaar heeft het Kempense bedrijf na de aankoop van een UV lakstraat en een nesting CNC ook nog een automatisch platenmagazijn en een derde 5-assige CNC aangeschaft. “Kempa heeft constant geïnvesteerd in automatisatie”, vertelt Filip Laureyssen, verantwoordelijke Marketing & Relatiebeheer. “Zowel op administratief als op productievlak is er gemoderniseerd. Keukendeuren op maat vergen een aantal specifieke machines om een zo breed mogelijk assortiment te kunnen aanbieden.” Die keukendeuren op maat zijn de core-business van Kempa, zowel in massief als in MDF.

Sinds januari is Kempa ook exclusief verdeler van Parapan hoogglans in België. “Parapan is sterk in opmars omwille van zijn technische eigenschappen. Het is een gemodificieerd acrylaat, verkrijgbaar in hoogglans of matte afwerking. De vlakken zijn onderhoudsvriendelijk en krassen kunnen door eenvoudig polieren weggewerkt worden. Parapan bevat geen MDF-kern en is poriënvrij. Hierdoor is het product waterresistent en kan het bij diverse doeleinden toegepast worden.” Parapan wordt in Oostenrijk geproduceerd door het Duitse chemieconcern Evonik, uitvinder van het bekende Plexi-Glas.

Kempa is gegroeid uit een eenmanszaak die 20 jaar geleden opgestart werd door Paul Maeyninckx uit Lille. De omzet heeft in 2012 bijna de kaap van 5 miljoen euro overschreden. Het bedrijf blijft verder investeren. “In de nabije toekomst lanceren we een on-line bestelsysteem. Dat moet de klant de mogelijkheid bieden om 24u/24 en 7d/7 een offerte te berekenen of een bestelling door te geven.”

In totaal werken er 48 mensen bij Kempa, waarvan 40 arbeiders en 8 bedienden. Gemotiveerde en vakkundige mensen vinden, is niet eenvoudig en laat Kempa daar nu net naar op zoek zijn. “Een concurrent is onlangs in vereffening gegaan. Kempa heeft drie uitstekende arbeiders van dit failliete bedrijf kunnen aannemen.”