Kemin Industries, met een belangrijke vestiging in Herentals, krijgt er een Europese fabriek bij. In april opent de multinational een nieuwe productie-eenheid in het Russische Lipetsk. “De investering in Rusland heeft geen invloed op de productie en tewerkstelling in België”, benadrukt marketing communications manager Tin Mariën bij Kemin Herentals.

Kemin ontwikkelt en produceert ingrediënten voor zowel dierlijke als menselijk voeding. De investering in Rusland kadert in een 5-jarig, globaal expansieplan. Vanuit de Europese hoofdkwartieren in België en Italië levert het bedrijf al meer dan 20 jaar in Rusland. In 2014 opende de onderneming al een laboratorium in Moskow. In Lipetsk bouwt het nu een productie-eenheid, kantoren, labo’s en magazijnen. Er kunnen een 40-tal mensen aan de slag.

Wereldwijd denken, lokaal acteren
“Op wereldvlak breiden we agressief uit om tegemoet te komen aan onze klanten en hen te voorzien van hoog-kwalitatieve producten en oplossingen”, zegt Chris Nelson, voorzitter en CEO van Kemin Industries. “We detecteerden een nood op de Russische markt naar lokale, innovatieve ingrediënten. Dit is een voorbeeld van hoe Kemin wereldwijd denkt en lokaal acteert om onze klanten het best te bedienen, zo ook de 3,4 miljard mensen die dagelijks in contact komen met onze producten.”

Kemin levert aan de (dieren)voedings- en gezondheidsindustrie, zo ook aan bedrijven in de schoonheidssector. Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 medewerkers actief in 90 landen. In Herentals bevindt zich het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika met een productiesite van veevoederadditieven. Er werken 176 mensen.