Vanaf oktober gaat Kelly Meeus helemaal voor een eigen zaak. Dan opent ze een pop-up in Station M. in Mol, de nieuwe stek voor startende ondernemers in het centrum van de gemeente. Ruim een jaar geleden ging ze van start met haar blog De Theeblog. Intussen organiseert ze workshops en bracht ze een boek uit. Je zag haar misschien ook op RTV, waar ze theeles geeft in het programma Living Plus.

“Eind juni werd mijn contract niet verlengd”, vertelt de kersverse onderneemster. Ze werkte toen 11 jaar als opvoedster in een Molse instelling. “Toen dacht ik: nu ga ik voltijds ondernemen.”

Kelly volgde 2 jaar geleden een opleiding theesommelier bij de Thee Academie in Brugge en ging online met haar blog over thee: De Theeblog. In bijberoep begon ze ook workshops over thee te organiseren. “Ik zocht al langer een vaste locatie voor mijn workshops. Dat het Station M. zou worden, lag eigenlijk voor de hand. Ik nam deel aan de wedstrijd Win een Winkel in Mol en leerde zo jeugdhuis Tydeeh kennen, dat Station M. mee oprichtte. Ik heb goede ervaringen met het jeugdhuis en Station M. is een goed initiatief voor startende ondernemers.”

Boek over icetea
Haar Theeblog Pop-Up zal een theewinkel zijn met een uitgebreid gamma theesoorten en accessoires en ze zal er ook workshops organiseren. Een precieze openingsdatum is er nog niet, maar wellicht wordt dat 5 oktober. “Dat zullen allerhande workshops zijn en zeker ook één rond icetea”, vertelt ze. Over dit thema publiceerde ze samen met Sofie Vercauteren, een theesommelier uit Gent, een boek dat deze zomer werd uitgegeven door het maandblad Goed Gevoel.

De pop-up zal in principe 3 maanden open blijven. “Ik ga kijken wat er op mij afkomt. Daarna zien we wel”, aldus nog Kelly Meeus.