Kazi trekt met 35 hoogopgeleide jongeren naar New York

KaziStart-up Kazi uit Herentals, die zich profileert als matchmaker tussen hoogopgeleide afgestudeerden en ondernemingen, heeft een inspiratiereis naar New York achter de rug met in zijn zog 35 jongeren. Die proefden van de Amerikaanse cultuur en ondernemingszin. “Dit is een voorbeeld van waar wij voor staan”, zegt Pieter Maes.

De trip vond begin deze maand plaats en duurde 5 dagen. “We namen samen met Bartel Van Riet, een van onze ambassadeurs, deel aan de Halloween Parade. In samenwerking met Flanders Investment & Trade hadden we een sessie rond innovatie en samen met BelCham een bijeenkomst rond politiek”, somt Pieter Maes op.

Diversiteit
Verder was er een avond rond diversiteit in samenwerking met Startup52, een Amerikaans bedrijf dat actief is in de tewerkstelling van kansengroepen. Yves Peeters, HR-manager bij Glacio/Ijsboerke die was meegereisd, ging in debat met Mary Scotton van softwaregigant Salesforce. Ook Wim Gys, HR-directeur van AZ Herentals, maakte deel uit van de delegatie die vooral bestond uit studenten en pas afgestudeerden van universiteiten en hogescholen over heel het land.

De start-up is sinds juni jl. actief en matcht hoogopgeleide, pas afgestudeerden met startersjobs die écht bij hen passen, dankzij een algoritme gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en teamrol. Het is bij AZ Herentals dat Kazi enkele maanden geleden zijn eerste tewerkstelling realiseerde.