Kasterlee boven in nieuwe Gault&Millau

Nieuw en al meteen een 14/20: Colette uit Westerlo.

Nieuw en al meteen een 14/20: Colette uit Westerlo.

Van de restaurants in de Kempen die 15 of meer op 20 kregen in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau, bevinden zich meer dan de helft in Kasterlee. Met 16 op 20 prijkt De Pastorie in deelgemeente Lichtaart helemaal bovenaan. De Watermolen, Fleur De Sel en Helsen, alle 3 uit Kasterlee, krijgen een 15. Zo ook De Cuylhoeve in Geel, Hof Ter Hulst in Hulshout en Lewis in Hoogstraten.

In de categorie 14 op 20 komen we nieuwkomer Colette uit Westerlo tegen. Het restaurant van Thijs Vervloet (26) is nog maar 10 maanden open. De chef/uitbater studeerde aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en leerde de knepen van het vak in onder meer Hof Ter Hulst in Hulshout en ’t Fornuis en ’t Zilte in Antwerpen. Kregen nog een 14/20: Bar-Bistro Vin Perdu (Oud-Turnhout), Het Komfoor (Westerlo), ’t Kempisch Pallet (Westerlo), La Belle (Geel), Potiron (Kasterlee) en Savoury (Turnhout).

Een 13/20 was voor: Amu (Turnhout), Au Comptoir (Gierle, nieuw), Bouffard (Mol, nieuw), Cucina Maragon (Turnhout), De Nieuwe Muts (Westerlo, nieuw), Diverso (Westerlo, nieuw), Hippocampus (Mol, nieuw), La Ghironda (Meerhout), Marché 17 (Turnhout) en Villa Tilia (Retie, nieuw).

Gault&Millau kent ook een aantal restaurants de status ‘aanbevolen’ toe: Broosendhof (Oud-Turnhout), Daiquir (Turnhout), De Boesjerie (Westerlo), De Farmasie (Vosselaar), De Tram (Hoogstraten), De Zeeuwse Bron (Beerse), Geerts (Westerlo), Kan10 (Kasterlee), Maison Thirion (Hoogstraten), Restoservice Link 21 (Herentals), Signatuur (Hoogstraten), Theater (Balen) en Waterschoot (Rijkevorsel).