Global Green SeedsGlobal Green Seeds uit Kasterlee heeft het gras geleverd dat momenteel groeit op het nieuwe vulkaaneiland in dierenpark Pairi Daiza in het Waalse Brugelette. Het gebruikte daarvoor een eigen ontwikkelde grassoort die snel kiemt en extra wortels vormt. Daardoor is die ook beter bestand tegen de droogte.

Begin deze maand opende Pairi Daiza de eerste vulkaan van de gorilla’s. In totaal komen er 3 eilanden en 2 vulkanen met een totale oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. De eerste gorilla heeft er al zijn intrek genomen. Later verwacht het park nog twee andere. De Kempense bodembedekking in het buitengedeelte zorgt ervoor dat de met uitsterven bedreigde dieren er in comfortabele omstandigheden kunnen verblijven.

Fier
“Met enige fierheid kunnen we melden dat het park zijn vertrouwen heeft gesteld in ons gecoate Green Quick Start- zaden voor de begroeiing van de vulkanen”, laat Eddy Colebunders van Global Greens Seeds weten. “Het door ons ontworpen systeem van speciale coating van de zaden gaat ervoor zorgen dat deze sneller kiemen, een betere en langere wortelvorming ontwikkelen, wat op zijn beurt op termijn voor gezonder gras zorgt dat ook beter bestand is tegen droogte.”

Het gras werd op de vulkaanflanken aangebracht door het zusterbedrijf AWS Hydroseeding, ook uit Kasterlee. Dat werkte enkele jaren geleden al mee aan de ‘Dwarf-eilanden’ in Phantasialand in Duitsland. “De opgedane ervaring daar heeft ons ertoe aangezet het systeem nog te verbeteren zodat we op alle mogelijke ondergronden grastapijten en/of bloemen- en kruidenvelden kunnen laten groeien op een snelle manier”, aldus nog Eddy Colebunders.